Wardruna

Nick Cave And The Bad Seeds
10/18/2019

Usled novonastale situacije i ograničenja masovnih okupljanja do daljnjeg, koncert grupe Wardruna, koji je trebao da se održi 27. avgusta, odlaže se za 12. novembar 2021. u Sava centru.

Nakon dužeg promišljanja, članovi grupe Wardruna, zajedno sa svojim menadžmentom, odložili su čitavu evropsku turneju u zatvorenim dvoranama za jesen 2021. kako bi svojoj publici omogućili maksimalnu bezbednost i uživanje u njihovim nastupima. Njihova evropska turneja obuhvata 9 gradova, a na radost svih Wardruninih poštovalaca iz regiona, Beograd se našao na njihovoj listi.

Do sada je prodato 70% kapaciteta ulaznica za koncert u Beogradu. Svi zainteresovani svoje karte mogu nabaviti online na ticket.rs. Sve prvobitno kupljenje ulaznice važiće i za novi datum.

Molimo Vas da pratite sve dalje informacije na facebook eventu koncerta:

https://www.facebook.com/events/356822964899960/

Izvor: Charm Music


27. avgusta 2020. svetski poznati bend Wardruna će posetiti Beograd i u Sava Centru održati svoj prvi nastup u Srbiji.

Bend Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva RASPRODATI. Tako da fanovi ne bi trebalo da čekaju dugo pre nego što obezbede svoje karte za ovaj ekskluzivnu šansu da vide Wardrunu na sceni.

Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara. U utorak, 2. jula, zainteresovani će biti u mogućnosti da kupe ulaznice za prva četiri reda, koje je bend namenio najvećim fanovima i koje se neće naći u slobodnoj prodaji. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.

Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želјa da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.

Bend ima izdata četiri albuma, gde  prva tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) čine Runaljod trilogiju u kojoj se muzički interpretiraju stari runski tekstovi sa Severa.

2018, godine Wardruna izdaje akustični album Skald, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika i pripovedača.
Einar Selvik i Wardruna su takođe znatno doprineli saundreku TV serije Vikinzi (History Channel), a Einar je čak i glumio u par epizoda.
Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaralјke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaralјke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.
Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, priredivši jedinstven audio-vizualni doživlјaj za pamćenje.


Ulaznice:

https://www.tickets.rs/program/wardruna-1109/7424


LINKOVI:
Facebook https://www.facebook.com/wardruna/
Instagram https://www.instagram.com/wardruna/?hl=sr
You Tube https://www.youtube.com/channel/UCoK2X3nnuG7ug-Kk75r5rJQ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *